A 2. hírlevél óta eltelt időszakban folytatódott a platform- és alkalmazásfejlesztési folyamat és lezárult az adatgyűjtés első szakasza.

Az adatgyűjtésben összesen 32 fő vett részt, ebből 26 fő afáziával élő személy. Az adatgyűjtés során a partnerek több módon (személyesen és távsegítséggel) és több csatornán (zoomon, telefonon, videóval) segítették az afáziával élő személyeket. Az adatgyűjtéshez használt eszközökre telepített AppUsage applikációval a partnerek a tesztelés folyamatosságát is kontrollálni tudták.

A begyűjtött adatok segítségével és az agilis tesztelés eredményei alapján kialakításra került a végleges ikonokat tartalmazó demo applikáció. Ezzel megkezdődött az adatgyűjtés, tesztelés második szakasza. A munkaszakasz célja, hogy a korábbi munkaszakaszokban javasolt módszertant és iránymutatást figyelembe véve értékeljük a használhatóságot és lehetővé tegyük a felhasználók számára a folyamatos visszajelzést, támogatva ezáltal az iteratív, felhasználóközpontú tervezési megközelítést. Folytatódik a tanítóadatbázisok bővítése és a modelltanítás.

Folytatódik továbbá a részletes piackutatás kidolgozása a projekt partnerek országaiban.

A projekt időtartamának feléhez közeledve a partnerek készülnek a tárgyhónapban (december 9-én) megvalósuló, közvetlenül a brüsszeli AAL programiroda fennhatósága alá tartozó Mid-term beszámolóra.