A 4. hírlevél óta eltelt időszakban folytatódott a platform- és alkalmazásfejlesztési folyamat és befejeződött az applikáció agilis tesztelése.

A tesztelési eredmények, visszajelzések kiértékelését követően elkészült az APH-ALARM piktogram új, több lépésben frissített, verziója (EvoAid). Több változás történt, így pl. változott az applikáció nyitó oldala, beépítésre került VoxAid (BME) szövegfelolvasó (használata opcionális), valamint változott a segélyküldő üzenet összeállításának módja és struktúrája. A részletes segélykérő üzenet elküldésére is több lehetőség áll rendelkezésre, így a felhasználó választani tud, hogy az adott üzenetet kinek (segítségküldő szervezet/hozzátartozó/segítő személy személy) küldi el. Az applikációba több új piktogram (TU Wien) is bekerült. 

Disszeminációs tevékenységeik keretében a partnerek több eseményen és csatornán keresztül adtak tájékoztatást a projektről.  

Pflegekongress Vienna” (Ausztria, szeptember 29.-szeptember 30.): Az APH-ALARM projekt a Loidl Consultings “Startup Corner” részeként került bemutatásra Bécsben. Az országos konferencián 59 cég és szervezet mutatta be megoldásait 3000 látogató előtt. 

Ana Patricia Rocha (University of Aveiro) a Vancouverben (szeptember 28.-október 1. között) megrendezett MobileHCI konferencián adott tájékoztatást a projektről, melynek keretében bemutatta az ágyszenzor első prototípusának demóját. A demó leírása az alábbi publikációban szerepel: https://doi.org/10.1145/3528575.3551431 

Ana Patricia Rocha (University of Aveiro) és Stefan Leipold (Loidl Consulting) októberben a Gdanskban megrendezett Ewaha - AAL fórumon mutatták be az érdeklődőknek az APH-ALARM projektet.    

Az Afázia Egyesület a Nemzetközi Afázia Szövetség november 19-én Budapesten megrendezett közgyűlésén számolt be a projektről. A közgyűlésen számos európai ország afázia szervezeteinek képviselői (így köztük Ciprus, Észtország, Franciaország, Nagy-Britannia, Svájc és Svédország), valamint Ausztrália képviselői, köztük afáziával érintettek, logopédusok, neuropszichológusok és más, afáziával foglalkozó szakemberek vettek részt. A tájékoztató előadás keretében egy, az applikáció működését bemutató rövidfilm is levetítésre került.

Az előadás anyaga a Nemzetközi Afázia Szövetség honlapján is megtalálható.  (Who does what in AIA Countries? | Aphasie International (aphasia-international.com)