Az APH-ALARM projekt csodálatos utazása sajnos a végéhez közeledik.

Bár a konzorciumi tagok és partnerek nem örülnek a projekt befejezésének, nagyon büszkék az elért eredményekre. 

Ezekről az eredményekről, az előző hírlevél óta végzett tevékenységekről ebben az utolsó hírlevélben olvashat részletesebben. 

Megpróbáltuk összegezni a legfontosabb lépéseket, hogy Ön, az olvasó, alaposabb és áttekinthetőbb információt kapjon a főbb eredményeinket illetően.    

Találkozó Budapesten 

Az APH-ALARM első és egyben utolsó személyes találkozójára a BME épületében került sor 2023. január 9-én és 10-én. A találkozón valamennyi konzorciumi partner részt vett. Az első napon a konzorciumi partnerek több témát érintettek, így bemutatásra került a projekt aktuális státusza, az agile evaluation eredményei, a technikai fejlesztések és a partnerek által végzett disszeminációs tevékenységek. A partnerek ethikai workshopot is tartottak, valamint egyeztették a végső terepi próbák kereteit, módszereit. A hosszadalmas napot egy közös vacsora zárta. A második napon, a konzorcium további függőben lévő témák véglegesítésén dolgozott, így például az APH-ALARM hasznosítási tervén és üzleti modelljén. 

Március, április hónapokban lezajlottak továbbá a végső terepi próbák. A tesztelések 4 (az osztrák partner részéről), illetve 8 héten keresztül zajlottak. A résztvevőknek előre összeállított feladatlista szerint kellett segélykérő üzeneteket küldeniük, ill. fogadniuk. Az osztrák end-user partner részéről 4 fő nem afáziával élő és 1 fő másodlagos felhasználó, a magyar partner részéről 20 fő afáziával élő és 20 fő másodlagos felhasználó személy vett részt a végső tesztelésekben. A teszteléseket az afáziások önállóan végezték. Az önálló munkához segítségként részletes útmutatót kaptak az üzenetek összeállításának lépéseiről.  

A tesztelések során kapott végső visszajelzéseket a partnerek folyamatosan továbbították a fejlesztő csapat felé, amely az észrevételeket mielőbb beillesztette és ezáltal tovább javította az APH-ALARM megoldás könnyű használhatóságát és afázia specifikus jellegét. 

Disszeminációs tevékenységeik keretében a partnerek továbbra több eseményen és csatornán keresztül adtak tájékoztatást a projektről. 

Fenti tevékenységekkel párhuzamosan folytatódott továbbá a részletes piackutatás kidolgozása a projekt partnerek országaiban. 

Ez volt az APH-ALARM projekt utolsó hírlevele. Mindig szomorú búcsúzni, de ennek a projektnek az akciói, terméke és fő gondolatai tovább élnek. Bízunk benne, hogy együttműködésünk további projektek keretében is folytatódni fog! 

Reméljük, örömmel olvasta ezt az utolsó hírlevelet és kérjük, ossza meg velünk, mit gondol. Nagyra értékeljük visszajelzését és támogatását. 

Ez a projekt nem valósult volna meg az AAL Szövetség és a helyi NCP-k alapvető támogatása nélkül. Hálásak vagyunk nekik ezért a lehetőségért